Skip to Content

Historia

Historien om Bjursells Entreprenad Jönköping

Bjursells har ett gediget förflutet inom branschen. Under åren har många projekt hunnit slutföras. Bjursells har varit med om att skapa och förbättra infrastruktur i form av vägar, broar och byggnadskomplex i över 70 år.

Mycket har hänt sedan 1938 då Knut Bjursells grundade företaget tillsammans med kompanjonen Våge Lundin. De flitiga arbetarna grävde för hand i nio år, innan Bjursells första fordon införskaffades, en Ford -41 lastbil. Sedan dess har maskinerna varierat i antal – som mest var de över 120 stycken.

I slutet på förra seklet, närmare bestämt år 1997 gick Bjursells samman med Skanska Maskin i Lomma och AB Schakt & Transport i Växjö. Tillsammans fortsatte de att utföra välgjorda och punktliga entreprenader till konkurrenskraftiga priser. År 2002 såldes Bjursells mobilkranar och kranbilar till Transab och 2004 såldes det återstående bolaget. Idag är Transab ensam ägare till Bjursells.

Inom Transab-gruppen kommer Bjursells fortsätta att utvecklas och erbjuda maskinresurser och kompetent branschkunskap i många år framåt.

Korta fakta:

  • Bjursells startades för över 70 år sedan och äger idag över 30 större maskiner för rivning, schaktning och grävning.
  • Vi har kontor i Jönköping och verkar över hela södra Sverige.
  • Bjursells omsätter ca 40 mkr och har idag ca 35 anställda.
  • Bjursells ingår som helägt dotterbolag i Transabgruppen.