Skip to Content

Nyheter

16-04-13| Årsredovisning 2015

Nu kan ni ladda ner Transabs årsredovisning för 2015 här.

16-03-15| Transab bättrar på kunskapen genom beredskapsutbildning

Medarbetare på Transab har under dagen genomgått en beredskapsutbildning gällande bränder. Vi har bland annat fått lära oss hur man kan förebygga bränder och hur vi ska agera när det inträffar.

Det har varit en intressant och lärorik dag där vi varvat både teori och praktik. Transab tackar Anders Edborg på Räddningstjänsten för en mycket bra utbildning.

I bilden intill visar vår affärsområdeschef för Logistik, Anders Wittskog, hur man med hjälp av rätt kunskap och utrustning släcker bränder på nolltid!

 

16-02-24| Vi söker – Erfaren mättekniker

Transab är en komplett leverantör av alla typer av entreprenadtjänster. Vi har ett omfattande tekniskt kunnande inom sanering, rivning, industriplaner, grundläggning, vägbyggen och skötselentreprenader. För oss är de små entreprenaderna åt den mindre kunden lika självklara som de mer omfattande entreprenaderna åt kommuner och myndigheter eller det stora företaget.

Om tjänsten:
Affärsområdet Entreprenad behöver förstärka sin organisation med en mättekniker och vi söker därför dig med erfarenhet av mätningstekniska arbeten. Du kommer att utföra beräkningar och granska ritningar. Vi lägger vikt vid att du är van användare av GPS samt har kunskap att lägga in modeller i georog. Som mättekniker hos Transab kommer du att arbeta självständigt och i team med vår kalkylator och våra projektchefer i både mindre och större projekt.

Vi söker dig som är strukturerad och noggrann. Andra viktiga egenskaper är att du har god samarbetsförmåga och har social kompetens. Ett kvalitetsmedvetet tänk samt sinne för ordning och reda är högt prioriterat. Vidare är du förtroendeingivande, kreativ och ansvarstagande.

Placeringsort i Jönköping. Körkort för bil är ett krav.

Urval görs löpande. Välkommen med din ansökan!

niklas.andersson@transab.se alt.
Niklas Andersson, Transab, Box 3181, 550 03 Jönköping

Märk ansökan med ”Erfaren mättekniker”.

Vill du veta mer om tjänsten?
Ring Niklas Andersson på 036-35 10 01.

16-02-19| Förstärkning av trafikledningen på Bygg & anläggning

Vi förstärker Bygg & Anläggning genom att anställa Georg Ekholst (30år) som trafikledare med inriktning anläggningsbilar.

Georg började sin karriär som lastbils- och hjullastarförare hos Schakt & Transport i Växjö 2005. Han har jobbat som transportledare hos Ragnsells och kommer senast från en anställning i försvaret som specialistofficer inom maskinarbeten.

Georg börjar sin anställning på Transab den 21/3 med placering i Jönköping.

16-02-16| Transab gillar J-Södra

Transab och Jönköpings Södra IF förlänger sitt mångåriga samarbete över kommande säsong. Ett samarbete som startade i division två och nu alltså fortsätter i Allsvenskan.

Transab och J-Södra delar visionen om en växande region såväl i befolkningsmängd som i attraktivitet och det känns spännande att tillsammans fortsätta att verka för att den utvecklingen fortsätter.

Elit och bredd är förutsättningar för varandra. Fotbollen tar ett stort ansvar för unga tjejer och killars utveckling, den bidrar till att fostra framtidens ledare och främjar folkhälsan.

Vi tror och hoppas att satsningen på Jönköpings Södra är en satsning på Jönköpingsregionen på såväl kort som lång sikt.

Vi gillar det vi gör. Vi gillar J-Södra.

16-01-26| Transab-anslutna Vätterbygdens Kran kammar hem titeln ”Årets Kranförare”

Under den gångna helgen samlades Landets kranföretagare och lyftspecialister till den rikstäckande Krandagen. I år hölls evenemanget i Örebro och över 100 deltagare jublade när priserna till branschens föredömen delades ut. Transab kan stolt meddela att titeln ”Årets Kranförare” gick till Tomas Molin på Transab-anslutna Vätterbygdens Kran.

Motivering:

Tomas är först och främst en mycket duktig kranförare som istället för att se problem antar utmaningen och möjligheten till bästa lösningen. Att den utgångspunkten även kräver mycket tid där kvällar och helger tas i anspråk, är heller inga problem utan en ren självklarhet. Med stort engagemang motiverar han sina medarbetare och arbetskamrater. Kunderna uppskattar hans alltid lyssnande och tillmötesgående förhållningssätt.

Läs hela artikeln i Mobilkranföreningens senaste nyhetsbrev.

16-01-04| Avtackning av personal

Lagom till slutet av året tackade Bjursells av tre blivande pensionärer efter en lång och trogen tjänst i organisationen:

 • Filip Eriksson (började oktober 1966) – 2a till vänster.
 • Lars Svensson (började oktober 1968) – 3e till vänster.
 • Bengt-Åke Karlsson (började maj 1969) – 4e till vänster.

 
Transab tackade även av Andreas Brantgården (1a till vänster) som går vidare mot nya utmaningar.

15-12-22| Transabs medlem Staf’s Entreprenad moderniserar IKHP inför MTB-EM

IKHP får en halv miljon kronor som ska användas till att förbättra stadionområdet till Mountainbike-EM nästa år. Några av de högsta prioriteringarna är utjämning och dränering av det sluttande stadionområdet eftersom deltagarna måste få ett bra och rättvist upplopp. Transabs medlem, Staf’s Entreprenad, är en av dem som arbetar med dessa förberedelser.

Läs mer om arbetet i Jönköpings-Posten (Tisdag 22 December 2015).

15-12-14| God Jul och Gott Nytt År!

Nu börjar året lida mot sitt slut. I och med det vill Transab passa på att tacka kunder och samarbetspartner för ett fantastiskt 2015 samt önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

I år går vår julklapp till Rädda Barnens verksamhet.

 

 

15-11-27| Transab bjuder ungdomslag på hockey i Kinnarps!

Vi på Transab är måna om att stötta ungdomar inom regionens föreningsliv. Som en del av detta har vi nu nöjet att dela ut 100 st biljetter (Matchens hjälte) till hockeymatchen i Kinnarps Arena lördagen den 28/11 mellan HV71 och Färjestad. Denna gången har biljetterna delats ut till:

Bankeryds Skid o MK
HC Dalen
J-Södra
Månsarps IF

15-11-27| Vi har anställt mekaniker till NÅI & Bjursells!

Transab har igår (26/11) anställt Daniel Ljungberg som ny mekaniker till dotterbolagen NÅI & Bjursells – något vi är mycket glada över! Daniel har en lång erfarenhet av mekanik och reparationer och kommer bli ett mycket bra komplement till vårt nuvarande team.

Transab hälsar Daniel välkommen! 🙂

 

15-11-06| Transab Logistik minskar sin miljöbelastning

För att minska miljöbelastningen kommer Transab Logistik att börja använda HVO som bränsle i vissa uppdrag – först ut blir det i uppdraget för Returpack. HVO är en syntetdiesel framställt av växt- och djurfetter och är helt förnybar samtidigt som utsläppen är låga.

15-11-05| Ny personal till trafikledningen

Transab har rekryterat Fredric Ackeby som trafikledare och säljare av maskintjänster. Fredric kommer närmst från NCC Roads där han arbetat med försäljning, kund och marknad.
Kontakta Fredric på 036-35 10 16 eller fredric.ackeby@transab.se.

Dessutom har Transabs trafikledning förstärkts med Linda Guldbrand som sedan en tid tillbaka arbetat på Transabs dotterbolag NÅI Transport. Linda kommer, utöver sin nuvarande roll i NÅI, arbeta som trafikledare och säljare av Maskintrailers och specialtransporter.
Kontakta Linda på 0709-16 10 12 eller linda.guldbrand@transab.se.

15-10-29| Gratis: Vi tar emot lera till vår sortering i Månsarp!

Kontakta Pontus Eklöf på 036-35 10 17 eller pontus.eklof@transab.se

15-10-27| Vi söker mekaniker till NÅI & Bjursells!

Vi söker dig med teknisk utbildning som vill jobba som Maskinmekaniker/Fältmekaniker. Till förfogande har du två fullutrustade servicebussar för fältarbeten. Vi ser gärna att du har relevant praktiskt teknisk erfarenhet på minst 4 år. Din erfarenhet kan ta olika form men bör komma från arbetslivet i kombination med utbildning.

Vi tror att du som söker känner igen dig i nedanstående:

 • Maskinteknisk gymnasieutbildning
 • Erfarenhet av Maskinelektronik och hydraulik
 • Erfarenhet inom Svetsning
 • Körkort B

Meriterande:

 • God datavana
 • Körkort (C/CE)
 • Truckkort
 • Boende i Jönköping med omnejd

Vi söker dig som har goda kunskaper att:

Serva allt från gräsklippare till terminaltruckar men som har ett fokus på entreprenadmaskiner (hydraulisk/elektronisk). Arbetet innebär bland annat underhåll, reparationer och felsökning med hjälp av datorer, el och hydraulikritningar, kommunikation med kunder och eller direkt med tillverkare.

Som person tror vi att du är nyfiken, teamplayer, kundvänlig, flexibel, intresserad och vill lära och utvecklas i din fortsatta karriär.

Vi erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete i en växande organisation med korta och snabba beslutsvägar. Då vi har hela södra Sverige som arbetsfält medför tjänsten en del resande.

Detaljer:

 • Start: Januari/Februari 2016
 • Arbetsort: Jönköping och Nässjö med södra Sverige som arbetsfält
 • Intervjuer och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!
 • För mer information om tjänsten kontakta Mikael Nors på 036-39 23 56

 

Skicka din ansökan senast 1 December till mikael.nors@bjursells.com eller ring 036-39 23 56.

Nyare 2 / 7 Äldre